Świat jednocześnie tak bliski i tak daleki rzeczywistości...
Administrator
Witaj w samouczku gry Virtual-World!
W kilku kropkach postaram się krótko opisać początki, przez które musisz przeprowadzić swoją postać.
1. Najsampierw polecam zajrzeć do opisu gry by zorientować się w jakim państwie żyjemy, jakie prawa tu obowiązują itp itd.
2. Następnie, jeśli zaciekawiła Cię struktura naszej gry, którą wyczytałeś z regulaminu (Mam nadzieje!) i z opisu gry, załóż Kartę Postaci. Wypełnij ją szczegółowo.. im więcej tym lepiej. Wtedy każdy będzie mógł wyobrazić sobie Ciebie co ułatwi grę i znacznie ja uatrakcyjni. Dobrym pomysłem jest także wybrać sobie avatar przedstawiający twarz bądź całą Twoja postać. Oczywiście wstrzymaj się z dalszymi krokami aż do pozytywnego rozpatrzenia Twojego podania (czyt. Karty Postaci).
3. Na początku nie masz za dużo pieniędzy.. Być może wydaje Ci się, że 10.000 v-zł to dużo, jednak musisz gdzieś mieszkać, coś jeść itd. a to kosztuje. Polecam więc mądre gospodarowanie pieniędzmi. Na początek wynajęcie taniego mieszkania w spółdzielni byłoby dobrym rozwiązaniem ;-)
4. Zapisz się do jakiejś szkoły lub znajdź pracę, by dostawac odpowiednie wynagrodzenie.
5. Jeśli Twoja postać jest dzieckiem, który wymaga opiekuna prawnego (czyli ma mniej niż 18 lat) zgłoś się do domu dziecka a oni poszukają rodziców dla Twojej postaci.
6. Załóż sobie konto w banku, by mogły wpływać tam twoje wynagrodzenia. Ułatwi to kontrolę nad oszczędnościami.
8. Pamiętaj, że w tym świecie także obowiązuje prawo i jest policja która tego prawa pilnuje!
9. Zakupy możesz robic w odpowiednich forach. Sklepy są prowadzone przez innych graczy, tak jak pozostałe instytucje. Zadbaj także by Twoja postać miała co jeść.
10. Jeśli płacisz za cos lub pożyczasz komuś pieniądze jesteś zobowiązany do pomniejszenia swojej kwoty w swojej skrytce bankowej wraz z dopiskiem za co i komu pieniądze zostały przelane.
7. Zapoznaj się z ludźmi, baw się i rozmawiaj do woli ;-)
Życze miłego korzystania z gry.